What’s your vagina IQ?

February 18, 2010, 3:18 pmwomenshealth

Find out how well you really know the land down under

You and Improved
Rating:
(5)


How well do you know your vagina? Take our quiz to find out and brush up on your knowledge of your lady bits

1) The best positions for G-spot stimulation are:


a) Woman on top; rear entry
b) Missionary; standing up

c) In water; scissor position

ANSWER: A Woman on top and rear entry (including reverse cowgirl) give his penis more contact with the super-sensitive front wall of your vagina.

2) The vulva and vagina produce an average of how much discharge?

a) 1-2g every 8 hours
b) 1-2g daily

c) 1-2g during your period

ANSWER: A They produce 1 ¼-2 ½ grams of discharge (clear, white or yellow, and fluid, waxy, stringy or clumpy – depending on the stage of your cycle) about three times a day.

3) How many different types of female orgasm have been documented?

a) 2
b) 3

c) 5

ANSWER: B On record is one that radiates from the clitoris, one that happens deeper inside the vagina, and one that’s a combination of the two.

4) Which of the following is not a part of the female anatomy?

a) Vagus nerve
b) Vas deferens

c) Vestibule

ANSWER: B The vas deferens is found in men; it connects the testicles with the urethra.

5) The visible outer part of the female sex organ is called the:

a) Vagina
b) Vestibule

c) Vulva

ANSWER: C Most people call everything between a woman’s legs the vagina, but the outer parts are technically called the vulva.

6) Which of the following is not a function of the vulva?

a) To keep out bacteria
b) To trigger orgasms

c) To keep sex comfy

ANSWER: B The vulva’s labia majora (outer lips) are a protective layer of fat, skin and hair, meant to keep out dirt and bacteria and cushion your partner’s bony pelvis during sex.

7) Which of the following does not stiffen during orgasm?

a) The labia minora
b) The labia majora

c) The clitoris

ANSWER: B Both the clitoris and the labia minora actually do. The labia minora, or inner lips, even contain erectile tissue, made up of clusters of tiny blood vessels.

8) Which male organ is the G-spot often compared to?

a) The prostate
b) The scrotum

c) The testes

ANSWER: A Some doctors even say the G-spot should be renamed the female prostate (a very small percentage of women even ejaculate a fluid during orgasm).

9) Where did the term “G-spot” come from?

a) Refers to “growth” in the clitoris during arousal
b) Named after the doctor who first documented it

c) Hints at the “girth” of the object needed to stimulate it

ANSWER: B German doctor Ernst Gräfenberg first documented the G-spot in 1950. Bless him!

10) Which of the following foods helps to prevent vaginal yeast infections?

a) Cottage cheese
b) Yoghurt

c) Milk

ANSWER: B Eating a daily cup of yoghurt that contains lactobacillus could keep the itch away.

11) The real purpose of the clitoris is:

a) Aiding childbirth
b) Pleasure

c) Urination

ANSWER: B The clitoris is the only part of the human body with pleasure as its sole purpose.

12) How many nerve endings in the vagina?

a) Hundreds
b) Thousands

c) Millions

ANSWER: A While the vagina isn’t as responsive to touch as the vulva, it does have hundreds of nerve endings.

Show:
Newest First
Oldest First
Top Rated
Most Replies

2 Comments

  1. Le Sphinx.12:20am Saturday 16th October 2010 ESTReport Abuse

    I never thought I'd say this but...what a cute beaver! xD lol.

    Reply
  2. Laila12:41am Tuesday 02nd March 2010 ESTReport Abuse

    very nice...to learn more about what we have

    Reply

Get Social

Most Viewed Articles

Big Book of FLAT STOMACH secrets

Big Book of FLAT STOMACH secrets

Free Y!7 Food app

Free Y!7 Food app